23 d’abril 2013

Sant Jordi 2013

La Diada de Sant Jordi, que és tant tradicional aquí a Catalunya, coincideix amb el Dia Internacional del Llibre, celebrat arreu del món i que va ser promoguda per la Unesco el 1995 i es una celebració destinada a fomentar la lectura, la indústria editorial i la protecció de la propietat intel·lectual mitjançant els drets d'autor. 
Es va escollir el dia 23 d'abril ja que correspon a la data en que van morir Miquel de Cervantes i William Shakespeare el 1616, en aquesta data el 1981 va morir també, Josep Pla. 
Cada any, és escollida una ciutat com a Capital Mundial del Llibre, que durant tot l'any realitza activitats culturals relacionades amb el món del llibre. Enguany la capital serà Bangkok

Les arrels catalanes, han transcendit fronteres i també es conjuguen llibres i roses a altres països. 


A tall d'exemple us en presentem dues festes de l'altra banda de l'Atlàntic: Una a Méxic  a la Universidad Autonoma de México i l'altra a Brasil a la Universidade Estadal do Ceará. 


La "Fiesta del libro y la rosa" de la Universitat Autónoma de México, ja fa cinc anys que es realitza assolint, l'any passat als trenta mil participants. En aquesta festa hi participa la Asemblea Nacional Catalana-Delegación Mexico que juntament amb els alumnes de l'Escola d'idiomes estrangers de la UNAM es passejaran per la festa explicant la llegenda de Sant Jordi, en català i castellà. 



Logotip de la festa a Brasil 
La Festa do Livro e da Rosa vinculada a la Universidade Estadal do Ceará, es va iniciar el 2003 des del Centro de Humanidades da Universidade Estatal do Ceara, enguany fa 10 anys del foment de la lectura i l'amor pels llibres.  Enguany està patrocinat per la Secretaria Municipal de Cultura de Fortaleza (Prefeitura de Fortaleza) Fortaleza és la Capital de Ceara. 


Els impulsors de la festa, coneixent de primera ma la festa catalana l'han volguda traslladar al seu pais, tant és així que alumnes de català faran un recital de poemes en català amb la seva corresponent traducció al portuguès, entre les múltiples activitats, que es realitzen.  


Així doncs us desitgem que passeu molt bona diada, que gaudiu dels llibres les roses i l'ambient festiu que viurà la ciutat de Barcelona! 

Felicitats a tots els Jordis i Georgines 


Actes d'Inauguració i cloenda de curs

www.flickr.com

Assemblea

www.flickr.com

25è Aniversari

www.flickr.com