19 de març 2013

Felicitats Josep i Josefines!

Avui és la diada de Sant Josep. Felicitem a tots els Joseps i Josepes, Pepitas, Pepitos, Pepis, Fines, Peps, etc etc a l'hora que tambè se celebra el dia del Pare.

La diada de Sant Josep és el dia, actualment no festiu, en el qual se celebra el dia del pare. Correspon al 19 de març. Es tracta d'una festa antiga que recentment, per paral·lelisme, ha inspirat la creació d'un dia de la mare, que se celebra el primer diumenge de maig.
D'acord amb el cristianisme, Josep és el pare putatiu, o "adoptiu" (el "biològic" seria Déu), de Jesús.
A Catalunya, és tradició aquest dia menjar crema catalana, que per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. En canvi, a molts països catòlics el 19 de marçDia de Sant Josep, és un gran esdeveniment. Sant Josep era el pare de Crist, d’aquí que s’hagi escollit aquest dia per celebrar el Dia del Pare.
A Espanya el dia 19 de març també se celebra el Dia del Pare i és un dia molt important. Es felicita als pares i també a les persones que es diuen Josep o Josepa. Aquestes felicitacions a vegades van acompanyades de petis regals, encara que normalment es donen postals i aquest dia se celebra la família.
S’ha de destacar la celebració que es fa a València, on les falles són l'element festiu més destacable. Les falles són monuments o escultures artístiques, satíriques o grotesques sobre qualsevol cosa, persona, esdeveniment, etc., prou desafortunat per cridar l’atenció dels ulls crítics dels fallers. Totes les escultures són cremades la nit de Sant Josep, excepte la guanyadora del concurs de falles que és indultada. Extret de Viquipedia. 

Actes d'Inauguració i cloenda de curs

www.flickr.com

Assemblea

www.flickr.com

25è Aniversari

www.flickr.com