12 de novembre 2012

Espai Vuit - Iniciativa solidària


F. Tutusaus, Projecte número 8
Espai Vuit, Carrer Roger de Flor 143 , Barcelona
Del 22 de novembre al 15 de desembre
Entrada lliure



El proper dijous, 22 de novembre, a les 19:30 hores, s'inaugura a Barcelona la exposició fotogràfica "Projecte Número 8" de Fèlix Tutusaus, els beneficis de la qual seràn destinats a l'Associació per al Parkinson.
En una visita rutinària al metge, Fèlix fou diagnosticat d'aquest trastorn neurodegeneratiu crònic que porta, amb el temps, a la incapacitació progressiva. 
Antoni Miró 
Aleshores va decidir, abans de sentir-se impossibilitat, emprendre el seu vuitè projecte, que ha consistit en fotografiar el número 8 en diferents llocs de Barcelona, i també al costat d'una gran quantitat de persones que hi han volgut participar desinteressadament. Aquestes persones, més de 200, procedents de diferents àmbits (política, teatre, música, art, disseny, establiments comercials, amics, família...) s'han retratat amb el número 8, i, en algunes ocasions, han creat un dibuix o algun objecte amb aquest número especialment per a la ocasió, i l'han donat per a que sigui exposat també a la mostra.


Andreu Buenafuente
Podrem veure, per exemple, des de un 8 infantil guixat a una pissarra per Miró, un nen de cinc anys, a ls vuits dibuixats pel cuiner Ferran Adrià, l'ex-president Pasqual Maragall, l'alcalde Xavier Trias, els cantants Núria Feliu i Tomeu Penya, el presentador Andreu Buenafuente, la dissenyadora Bibian Blue, l' arquitecte Ricardo Bofill o l'actor Joel Joan i ens  sorprendrem davant de multitud d'objectes variats que han estat creats amb un 8 expressament per ser retratats com, per exemple, la piruleta de la casa de caramels artesans Papabubble, o el vuit rosa amb llaçades de les polifacètiques Lola&Caroline. En altres ocasions els retratats ho han fet amb un número 8 de grans dimensions i color blanc, como és el cas del grup teatral La Cubana, que rodeja el 8 amb els seus vestits de boda.


Una de les fotografies que podreu veure
Finalment, el 8 es passeja per Barcelona i el veurem fotografiat a diferents llocs com la platja, el metro, les Rambles, el monument a Colom, la escultura de Lichtenstein i els mistos de Claes Oldenburg.
Una exposició que ens mostra Barcelona i les seves gents, sorprenent i totalment recomendable.








Actes d'Inauguració i cloenda de curs

www.flickr.com

Assemblea

www.flickr.com

25è Aniversari

www.flickr.com